Downloads
Αναζήτηση
Bayside, Fanaway, LucciAir

Σχεδιασμός και Αεροδυναμική Πτερυγίων

Αεροδυναμική Πτερυγίων & Υλικά Κατασκευής

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά στην κατασκευή των πτερυγίων είναι η κλίση του πτερυγίου, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται και το σχήμα του πτερυγίου.

Γενικά, δεν υπάρχει διαφορά στην λειτουργικότητα μεταξύ των διαφορετικών υλικών των πτερυγίων όμως, προκύπτουν διαφορές στην επιλογή του χώρου τοποθέτησης του ανεμιστήρα.

Ο σχεδιασμός της κλίσης του πτερυγίου ενός ανεμιστήρα, αφορά τη γωνία των πτερυγίων σε σχέση με το μοτέρ η οποία μετράται σε μοίρες ( ̊ ). Όσο μεγαλύτερη είναι η γωνία του πτερυγίου, τόσο περισσότερος αέρας έρχεται σε επαφή με το πτερύγιο και ο ανεμιστήρας παρέχει μεγαλύτερη παροχή αέρα.

Για βέλτιστη ροή αέρα, το πτερύγιο πρέπει να σχεδιάζεται και να τοποθετείται μεταξύ 4 και 22 μοιρών.

Ένας ανεμιστήρας οροφής μπορεί να έχει μεταξύ τριών έως εννέα πτερυγίων. Τα υλικά κατασκευής ποικίλουν, τα κύρια υλικά που χρησιμοποιεί η Beacon είναι το ξύλο, το Plywood (κοντρα πλακέ θαλάσσης) το μέταλλο, το Ακρυλικό, και το πολυανθρακικό πλαστικό ABS.

Οι ανεμιστήρες με ξύλινα ή πλαστικά πτερύγια τείνουν να είναι πιο ήσυχοι, καθιστώντας τους κατάλληλους για υπνοδωμάτια.

Τα μεταλλικά πτερύγια είναι πιο αποτελεσματικά, λόγω της σχετικά καλύτερης ροής του ρευστού με το μέταλλο, ένα μειονέκτημα τους όμως είναι ότι οι ανεμιστήρες με μεταλλικά πτερύγια είναι περισσότερο θορυβώδεις σε σχέση με ανεμιστήρες με πτερύγια που κατασκευάζονται με ξύλο ή με ABS.

Τα ακρυλικά πτερύγια μπορούν να σχεδιαστούν και να διαμορφωθούν έτσι ώστε να κινούν περισσότερο αέρα.

Τα πλαστικά ABS πτερύγια είναι κατάλληλα για αρκετές εφαρμογές, και διατίθενται σε όλες τις κατηγορίες σήμανσης της Beacon (Indoor, Alfresco* και Coastal *).

Απαιτείται τακτικός καθαρισμός ειδικά για όλους τους ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και παράκτιες περιοχές.-

Οι ανεμιστήρες που βρίσκονται σε μπαλκόνια και εξωτερικούς χώρους γενικότερα, θα πρέπει να προστατεύονται από το νερό, τον αέρα, την σκόνη και το αλάτι, υψηλές θερμοκρασίες, UV ακτινοβολία, εκτός και αν διαθέτουν ειδική σήμανση IPXX.-

Οι ανεμιστήρες που τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο δεν πρέπει να εκτίθενται σε νερό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πόσα Πτερύγια και γιατί;

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα μπορεί να πιστεύουμε ότι όσο περισσότερα πτερύγια έχει ένας ανεμιστήρας τόσο περισσότερο αέρα μπορεί να κυκλοφορήσει.

Με την τρέχουσα καινοτομία στον σχεδιασμό των ανεμιστήρων, υπάρχει μικρή διαφορά στην απόδοση μεταξύ ανεμιστήρων με λιγότερα ή περισσότερα πτερύγια.

Tip! Ο αποδοτικότερος σχεδιασμός με την βέλτιστη παροχή αέρα προκύπτει με 3 πτερύγια.

Αυτό γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση της ροπής έλξης πάνω στον κινητήρα που δημιουργείται από την επιφάνεια συναλλαγής αέρα και πτερυγίων, τόσο μεγαλύτερη είναι η απαιτούμενη ισχύς για το μοτέρ του και κατά συνέπεια το κόστος λειτουργίας του ανεμιστήρα.

3 Πτερύγια

Οι ανεμιστήρες με 3 πτερύγια γενικά μετακινούν μεγαλύτερη ποσότητα αέρα σε σχέση με την ενέργεια που καταναλώνουν για την λειτουργία τους.

4 Πτερύγια

Οι ανεμιστήρες με 4 πτερύγια είναι οι πιο διαδεδομένοι ανεμιστήρες οροφής.

5 Πτερύγια

Οι ανεμιστήρες με 5 πτερύγια συνήθως απαιτούν μεγαλύτερο κινητήρα για να περιστραφούν, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χρησιμοποιείται περισσότερη ενέργεια.

TOP