Downloads
Αναζήτηση
Bayside, Fanaway, LucciAir

Ο απόλυτος οδηγός για να επιλέξετε ανεμιστήρα οροφής

 Στην Beacon θα βρείτε τη μεγαλύτερη συλλογή ανεμιστήρων οροφής. Από στιβαρά στιλ μέχρι κομψά σχέδια που αναδεικνύουν κάθε χώρο.

                  

Προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως ένας ανεμιστήρας οροφής, μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την ατμόσφαιρα οποιουδήποτε χώρου. Καθώς οι ανεμιστήρες αποτελούν τόσο πρακτικά προϊόντα όσο και διακοσμητικά στοιχεία, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε τον κατάλληλο για εσάς.

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι απίστευτα αποτελεσματικοί στην ψύξη του σπιτιού σας και ως εκ τούτου μπορούν να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες οροφής σε συνδυασμό με ένα κλιματιστικό για να μειώσετε το κόστος ρεύματος, ενώ το χειμώνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναστροφή πτερυγίων των ανεμιστήρων οροφής για μείωση του κόστους θέρμανσης. 

 

Eπιλέξτε το μέγεθος του ανεμιστήρα σας

Η Beacon προσφέρει ανεμιστήρες οροφής σε μεγέθη για κάθε δωμάτιο, από μικρά, όπως μπάνια, γραφεία και κουζίνες, έως δωμάτια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, όπως υπνοδωμάτια, τραπεζαρίες ακόμα και ανοιχτούς χώρους.

Καθώς το μέγεθος του ανεμιστήρα που χρειάζεστε εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, σας συμβουλεύουμε να το μετρήσετε.

Σε μεγαλύτερα δωμάτια το μήκος των λεπίδων θα πρέπει αντιστοίχως να είναι μεγαλύτερο ώστε να επιτρέπει την επαρκή κίνηση αέρα.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 

Τύποι ανεμιστήρων οροφής

Υπάρχουν πολλοί ανεμιστήρες οροφής με διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και πτερύγια. Στην Ελλάδα, με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι απαραίτητο να διατηρείτε το σπίτι σας δροσερό και άνετο.

Η εύρεση του κατάλληλου ανεμιστήρα οροφής είναι πολύ εύκολη χάρη στην τεράστια ποικιλία διαθέσιμων ανεμιστήρων οροφής της Beacon, ο καθένας με τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του.

 

    Standard ανεμιστήρες

Όταν σχεδιάζετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι ανεμιστήρες οροφής. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας δημιουργώντας παράλληλα έναν εντυπωσιακά διακοσμημένο χώρο με τον κατάλληλο ανεμιστήρα οροφής.

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα οροφής, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου σας. Ένας μεγάλος ανεμιστήρας θα κάνει ένα μικροσκοπικό δωμάτιο να φαίνεται ακόμα μικρότερο, ενώ ένας μικρός ανεμιστήρας σε ένα μεγάλο δωμάτιο δεν θα κυκλοφορεί αποτελεσματικά τον αέρα. Τα περισσότερα δωμάτια κανονικού μεγέθους μπορούν να φιλοξενήσουν ανεμιστήρες οροφής με διάμετρο 122cm έως 132cm.

 

 

       Ανεμιστήρες με κοντό λαιμό

Οι ανεμιστήρες οροφής χαμηλού προφίλ που ταιριάζουν στον χώρο σας είναι απαραίτητοι εάν το σπίτι σας έχει χαμηλά ταβάνια. Μερικοί από αυτούς τους ανεμιστήρες οροφής προεξέχουν μόλις 19,5cm από την οροφή. Ο χώρος με αυτόν τον τύπο ανεμιστήρα οροφής είναι ασφαλέστερος και ταυτόχρονα φαίνεται πιο μεγάλος και ανοιχτός.

Οι ανεμιστήρες οροφής χαμηλού προφίλ συνδυάζουν εξαιρετικά μοντέρνο στιλ αλλά και αποτελεσματικότητα. Μπορείτε να επιλέξετε τον ιδανικό ανεμιστήρα οροφής χαμηλού προφίλ μέσα από μια ευρεία γκάμα σύμφωνα με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

 

 

  Ανεμιστήρες με μοτέρ DC

Οι πιο ενεργειακά αποδοτικοί ανεμιστήρες οροφής στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι ανεμιστήρες DC ή συνεχούς ρεύματος. Το κλειδί για τη βελτιωμένη ροή αέρα και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας είναι ο κινητήρας τους. Χάρη στον μικρό και ελαφρύ κινητήρα τους, οι ανεμιστήρες οροφής DC χαρακτηρίζονται από κομψά σχέδια, ενώ είναιι αθόρυβοι στη λειτουργία τους, καθιστώντας τους ιδανικούς για ιδιωτικούς χώρους του σπιτιού σας όπως το υπνοδωμάτιο.

Οι ανεμιστήρες με κινητήρα DC προσφέρουν μεγάλη ευελιξία με τις ρυθμίσεις ταχύτητας, οι οποίες κυμαίνονται από ελαφρύ αεράκι έως εξαιρετικά έντονη ροή αέρα.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αντίστροφη λειτουργία ή να ανάψετε το ενσωματωμένο φως χωρίς καν να χρειαστεί να σηκωθείτε!

 

 

 

    3, 4 & 5 πτερύγια

Οι ανεμιστήρες οροφής διατίθενται σε μια σειρά μεγεθών, χρωμάτων, σχημάτων, υλικών και σχεδίων, δίνοντάς σας πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Οι ανεμιστήρες οροφής με τέσσερα πτερύγια είναι οι πιο κοινοί ανεμιστήρες οροφής, γεγονός που τους καθιστά δημοφιλή επιλογή στα περισσότερα σπίτια.

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα οροφής με τρία, τέσσερα ή πέντε πτερύγια, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον διαθέσιμο χώρο στο σπίτι σας και πόσο ενεργειακά αποδοτικό θα θέλατε να είναι το σύστημα ψύξης. Όσο περισσότερα πτερύγια διαθέτουν οι ανεμιστήρες, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνουν.

 


                                        

 

 

             Ανεμιστήρες με φως

Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε τόσο ένα φωτιστικό όσο και έναν ανεμιστήρα οροφής σε ένα βασικό τμήμα του σπιτιού σας, εάν δεν είστε σίγουροι ποιο να επιλέξετε. Με τη συλλογή μας από ανεμιστήρες οροφής με ενσωματωμένο φως, μπορείτε να δώσετε στο σπίτι σας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με ωραίο αεράκι και άφθονο φωτισμό. Οι ανεμιστήρες με πτερύγια ξύλου, brushed chrome και μπρούντζο θα διευρύνουν τις στυλιστικές σας δυνατότητες. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε μαύρους ανεμιστήρες για να δημιουργήσετε αντίθεση στον χώρο σας. Οι ανεμιστήρες οροφής με ενσωματωμένο φως σας παρέχουν την ελευθερία να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας ακριβώς όπως επιθυμείτε.

 Ανεμιστήρες με αναδιπλούμενα πτερύγια

Με τους ανεμιστήρες της συλλογής μας Fanaway οι οποίοι μετατρέπονται από ένα κομψό φωτιστικό σε ανεμιστήρα με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να ανεβάσετε το στιλ του εσωτερικού σας χώρου στο επόμενο επίπεδο. Οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες είναι μια αποκλειστική καινοτομία της Beacon, που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε στην Αυστραλία. Όλοι οι ανεμιστήρες Fanaway λειτουργούν σύμφωνα με την ίδια νέα αρχή: όταν απενεργοποιούνται, τα πτερύγια του ανεμιστήρα ανασύρονται και κρύβονται αυτομάτως, μετατρέποντας τη συσκευή σε ένα κομψό φωτιστικό.

Οι ανεμιστήρες οροφής με αναδιπλούμενα πτερύγια είναι ευκολότεροι στη συντήρηση και τη φροντίδα τους, επειδή συγκεντρώνουν λιγότερη σκόνη και διαθέτουν πτερύγια τα οποία μπορούν να καθαριστούν. Ανακαλύψτε τη συλλογή μας, η οποία έχει δημιουργηθεί για να συμπληρώνει οποιοδήποτε στιλ εσωτερικού design, από κλασικό έως σύγχρονο και βιομηχανικό έως art deco.

      Ανεμιστήρες με μοτέρ AC

Η ευκολία που χρειάζεστε για να ελέγχετε εύκολα τη θερμοκρασία του σπιτιού σας παρέχεται από ανεμιστήρες οροφής AC, οι οποίοι είναι επίσης πολύ απλοί στη συντήρηση και μπορούν να λειτουργήσουν είτε με χειριστήριο τοίχου ή με τηλεχειριστήριο.

Αν ψάχνετε για μια ενεργειακά αποδοτική και οικονομική εναλλακτική που θα λειτουργεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας, οι ανεμιστήρες οροφής AC είναι μια τέλεια επιλογή, επειδή έχουν πιο λογικά έξοδα εκκίνησης. Παρόμοια με τους ανεμιστήρες DC, οι ανεμιστήρες AC έχουν καλοκαιρινή και χειμερινή λειτουργία και ο διακόπτης ή το τηλεχειριστήριο του ανεμιστήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αλλαγή του προσανατολισμού των πτερυγίων.

      Ανεμιστήρες με αντίστροφη

                     λειτουργία

Ο κρύος χειμωνιάτικος καιρός μπορεί να φαντάζει απαγορευτική τη χρήση ανεμιστήρα οροφής, ωστόσο η αντίστροφη λειτουργία θα σας βοηθήσει να θερμάνετε τα δωμάτιά σας πολύ πιο αποτελεσματικά. Όταν λειτουργούν αντίστροφα, τα πτερύγια αλλάζουν σε δεξιόστροφη περιστροφή τον χειμώνα, αναγκάζοντας τον θερμό αέρα που έχει συσσωρευτεί στην οροφή να μετακινηθεί προς τα κάτω. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με θέρμανση, αυτό επιταχύνει τη διαδικασία θέρμανσης. Συνεπώς, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία του καλοριφέρ σας για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 10% στα έξοδα θέρμανσης. Πατώντας απλώς έναν διακόπτη στη μονάδα ανεμιστήρα ή χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, μπορείτε να εναλλάσσεστε γρήγορα μεταξύ καλοκαιρινής και χειμερινής λειτουργίας.


 

Ανεμιστήρες 3 πτερυγίων vs ανεμιστήρες 5 πτερυγίων – Ποια η διαφορά;

Στην Beacon διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία επιλογών όσον αφορά τα μεγέθη, τα χρώματα, τα σχήματα, τα υλικά και τα σχέδια των ανεμιστήρων οροφής. Δεδομένου ότι είναι οι πιο διαδεδομένοι ανεμιστήρες οροφής, οι ανεμιστήρες οροφής με τέσσερις λεπίδες είναι μια δημοφιλής επιλογή στα περισσότερα νοικοκυριά.

Σκεφτείτε τον χώρο που έχετε στο σπίτι σας και πόσο ενεργειακά αποδοτικό θέλετε το σύστημα ψύξης σας όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα οροφής με τρία, τέσσερα ή πέντε πτερύγια. Οι ανεμιστήρες οροφής με πέντε πτερύγια έχουν συνήθως μεγαλύτερο κινητήρα για την περιστροφή τους, παρέχοντας τους μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από τους ανεμιστήρες οροφής με τρία ή τέσσερα πτερύγια. Από την άλλη πλευρά, όσο περισσότερα πτερύγια έχει ένας ανεμιστήρας, θα είναι και πιο αθόρυβος.

 

Κλασικοί, διαχρονικοί ή μοντέρνοι ανεμιστήρες οροφής;

Κλασικοί ανεμιστήρες οροφής   

Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία αγοράς ανεμιστήρα οροφής, οι κλασικοί ανεμιστήρες αποτελούν εντυπωσιακό στοιχείο διακόσμησης, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα δροσερό και άνετο περιβάλλον στο σπίτι σας. Οι κλασικοί ανεμιστήρες οροφής μας προσφέρουν ποικιλία από διαφορετικά υλικά και υφές για να δώσουν στο σπίτι σας μια ισορροπημένη και δομημένη εμφάνιση.

Ένας λευκός ανεμιστήρας οροφής είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα σπίτι με κλασικό design, καθώς συνδυάζεται πιο φυσικά με την οροφή και αφήνει άλλα έντονα διακοσμητικά στοιχεία να ξεχωρίζουν. Δοκιμάστε έναν μαύρο ή χρωμέ ανεμιστήρα οροφής για μια πιο τολμηρή δήλωση που θα ξεχωρίσει και θα αποτελέσει ένα υπέροχο σημείο εστίασης στο σπίτι σας.

 

Συμβουλές για την επιλογή κλασικών ανεμιστήρων οροφής:

  • Οι λευκοί ανεμιστήρες οροφής είναι μια διαχρονική, παραδοσιακή επιλογή που συνδυάζεται εύκολα με την οροφή.
  • Για να μειώσετε τον θόρυβο, επιλέξτε πτερύγια ξύλου σε πιο ήρεμους χώρους όπως το υπνοδωμάτιο ή το γραφείο.

Διαχρονικοί ανεμιστήρες οροφής

Για σύγχρονο και παράλληλα διαχρονικό στιλ, αναζητήστε ανεμιστήρες οροφής που διαθέτουν μινιμαλιστικά στοιχεία και κομψά, προσεγμένα σχέδια. Οι ανεμιστήρες που αναμειγνύονται στο παρασκήνιο χάρη στο διακριτικό τους σχεδιασμό και διατηρούν το σπίτι σας φρέσκο, ​είναι μια ιδανική επιλογή.

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες οροφής έχουν σχεδιαστεί με πιο λεπτά προφίλ και μια σειρά από χρωματικές επιλογές για να ταιριάζουν στον χώρο σας. Ευτυχώς, μια πιο κομψή επιλογή δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσετε την ισχύ ψύξης. Διατηρήστε το σπίτι σας κομψό και αισθανθείτε άνετα με έναν ανεμιστήρα οροφής που έχει στιλ και ροή αέρα, όπως ο ανεμιστήρας οροφής Air Climate III.

Συμβουλές για την επιλογή σύγχρονων ανεμιστήρων οροφής:

  • Επιλέξτε διακριτικούς ανεμιστήρες οροφής για να δημιουργήσετε μια σύγχρονη εμφάνιση.
  • Η επιλογή ενός ανεμιστήρα με τη σωστή έξοδο αέρα για το μέγεθος του δωματίου θα εξασφαλίσει τόσο το στιλ όσο και τη ροή αέρα που χρειάζεστε.

 

Μοντέρνοι ανεμιστήρες οροφής

Αν αυτό που ψάχνετε είναι καθαρές γραμμές και λιτός σχεδιασμός, τότε ένας μοντέρνος ανεμιστήρας οροφής είναι η τέλεια επιλογή για το σπίτι σας. Σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μην χρειάζεται να θυσιάσετε τη μορφή ή τη λειτουργία, αυτοί οι τύποι ανεμιστήρων οροφής κάνουν μια εντυπωσιακή διακοσμητική δήλωση, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα δροσερό και άνετο περιβάλλον.

Για μια αυθεντικά μοντέρνα ατμόσφαιρα, αναζητήστε ανεμιστήρες οροφής σε λευκό, μαύρο ή φυσικά υλικά, όπως ξύλο τικ. Αφήστε τα κομψά πτερύγια και το στιλ του μοντέρνου ανεμιστήρα οροφής να κρατούν το σπίτι σας φρέσκο ​​όλο το χρόνο.

Συμβουλές για την επιλογή μοντέρνων ανεμιστήρων οροφής:

  • Επιλέξτε ανεμιστήρες οροφής με καθαρές γραμμές και μονόχρωμη χρωματική παλέτα.
  • Μοντέρνοι ανεμιστήρες οροφής με μινιμαλιστική διακόσμηση σπιτιού και ανοιχτούς χώρους για τέλεια εμφάνιση.
TOP